reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dýňová polévka

Suroviny

  • sůl
  • česnek 4 stroužky
  • cibule 1 ks
  • hovězí vývar 500 ml
  • olivový olej
  • mletý pepř
  • dýně hokkaidó 1 ks
  • smetana na vaření 2 kelímky
  • petržel
  • zakysaná smetana 1 kelímek

Na olivovém oleji osmahneme cibulku, poté přidáme dýni, kterou jsme umyli, zbavili semínek a nakrájeli na větší kousky. Krátce osmahneme, podlijeme vývarem a přidáme sůl a pepř. Přiklopíme a vaříme do změknutí dýně (zhruba 30 minut). Poté odstavíme z plotny, přidáme petržel, česnek, smetanu a můžete přidat i trochu mléka. Poté ponorným mixérem rozmixujeme a ještě chvilku povaříme. Dýňová polévka má být hustá.

Když polévku naservírujeme, ozdobíme ji uprostřed talíře zakysanou smetanou a petrželkou.

Zdroj: Dýňová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dynova-polevka-9  [On-line 27.02.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.