Vyzkoušejte i další recepty z dýní (polévky z Hokkaidó, paštiky a další polévky)
- 125 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
- 100 g másla
- 250 g dýňové dužiny
- 250 ml mléka
- 250 ml smetany
- sůl
- pepř
- zelená petrželka
- dýňový olej
Kořenovou zeleninu orestujeme na másle, přidáme oloupanou, na kostky nakrájenou dýni, zalijeme mlékem a smetanou, osolíme, opepříme a uvaříme do měkka. Nakonec rozmixujeme. Na talíři pak zakápneme dýňovým olejem a ozdobíme petrželkou. Pokud před podáváním přidáme do polévky trochu našlehané smetany, můžeme si na talíři vykouzlit pěknou kresbu.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/30-dynova-polevka/
Poslední tip, trik či komentář