reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Králičí stehna na hroznovém víně s pažitkovou kari rýží

  • 8 králičích stehen
    300 g slaniny
    300 g uzeného boku
    2 cibule
    500 g vinných hroznů
    0,5 l bílého vína
    0,5 l drůbežího vývaru
    nové koření
    celý pepř
    bobkový list
    rozmarýn
    sůl

na pažitkovou kari rýži:

  • 500 g dlouhozrnné rýže
    700 ml drůbežího vývaru
    50 g másla
    1 cibule
    1 lžička kari koření
    pažitka
    sůl

Na rozehřáté slanině zlehka opečeme osolená prošpikovaná králičí stehna, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Potom je vyjmeme a ke slanině přidáme nakrájenou cibuli, celý pepř, nové koření a bobkový list. Až cibule zezlátne, zalijeme ji kuřecím vývarem a bílým vínem, a vaříme tak dlouho, dokud se obsah nezredukuje asi na polovinu. Tento základ rozmixujeme, přidáme kuličky hroznového vína, opečená stehna, kousky uzeného bůčku, pár větviček rozmarýnu a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů asi 50 minut. Až stehna změknou, na plechu je dopečeme dozlatova.
Mezitím si připravíme přílohu. Rýži důkladně propereme nejdřív ve studené, potom v teplé vodě. Na másle orestujeme cibulku, přidáme kari, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přisypeme propranou rýži, promícháme a pod pokličkou vaříme do měkka, nebo ji dáme na 10 minut do trouby a necháme v teple dojít. Nakonec vmícháme nasekanou pažitku, podle chuti dosolíme a máme dokonalou přílohu.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/50-kralici-stehna-na-hroznovem-vine-s-pazitkovou-kari-ryzi/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.