reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dýňová polévka

Vyzkoušejte i další recepty z dýní (polévky z Hokkaidó, paštiky a další polévky)

  • 125 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 100 g másla
  • 250 g dýňové dužiny
  • 250 ml mléka
  • 250 ml smetany
  • sůl
  • pepř
  • zelená petrželka
  • dýňový olej

Kořenovou zeleninu orestujeme na másle, přidáme oloupanou, na kostky nakrájenou dýni, zalijeme mlékem a smetanou, osolíme, opepříme a uvaříme do měkka. Nakonec rozmixujeme. Na talíři pak zakápneme dýňovým olejem a ozdobíme petrželkou. Pokud před podáváním přidáme do polévky trochu našlehané smetany, můžeme si na talíři vykouzlit pěknou kresbu.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/30-dynova-polevka/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.