Ingredience
- dýně hokkaidó 700 g
- česnek 1 stroužek
- zeleninový vývar nebo voda 750 ml
- smetana na vaření 150 ml
- mrkev 1 kus
- petržel 1 kus
- muškátový oříšek 1 špetka
- celerová nať 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
- krutony z veky, rohlíku nebo toustového chleba 1 dávka
- kari dle chuti 1 dávka
Omytou a semínek zbavenou dýni Hokkaidó nakrájíte na malé kousky. Spolu s kořenovou zeleninou, kterou jsme nastrouhali na hrubém struhadle, a česnekem dejte do hrnce a zalijte vývarem. Na mírném ohni vařte půl hodny, minut, aby dýně změkla. Poté rozmixujete tyčovým mixerem. Zahřejte, dochuťte solí, pepřem, lehce i muškátovým oříškem a kari. Polévku ozdobte nasucho upečenými krutony. Můžete zjemnit smetanou při servírování polévky.
Zdroj: Dýňová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dynova-polevka-5 [On-line 27.11.2013]
Poslední tip, trik či komentář