Ingredience:
- 1x dýně Hokkaidó
- cibule
- olej
- česnek
- koření (muškátový květ, drcený kmín)
- sůl, pepř
- domácí kuřecí vývar
Jemně osmažíme cibulku na oleji, přidáme omytou a nakrájenou dýni na kousky. Osolíme, opepříme, okmínujeme. Chvilku restujeme a pak přidáme vývar. Vaříme a přidáme asi tři stroužky drceného česneku. Rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme muškátový květ. Dokořeníme dle chuti.Domácí krutony připravíme tak, že nakrájíme na malé kostičky bílé pečivo (např. toustový chléb), osmahneme ho na oliv oleji do křupava s trochou sušeného česneku.
Zdroj: Dýňová polévka s domácími krutony; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dynova-polevka-s-domacimi-krutony [On-line 07.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář