Ingredience:
- 1 dýně Hokkaidó
- 1 l vody
- kosti na vývar
- 3 cibule
- sůl, pepř
- olivový olej
- máslo
- tymián
- zakysaná smetana
- dýňová semínka
V hrnci dozlatova osmažíme cibulku na olivovém oleji a trošce másla. Přilejeme vodu, do které vložíme kosti, a necháme vařit. V průběhu přidáme nakrájenou dýni, tu musíme uvařit do změknutí. Vezmeme tyčový mixér a polévku promixujeme, dokud není dýně rozmixovaná. Poté dochutíme solí a pepřem, popřípadě tymiánem. Podáváme se zakysanou smetanou a dýňovými semínky.
Zdroj: Dýňový krém; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dynovy-krem-1 [On-line 12.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář