Ingredience
- vejce 2 kusy
- hrnek cukru 1 kus
- půl hrnku oleje 1 kus
- hrnky hladké mouky 2 kusy
- prášek do pečiva 1 kus
- sůl 1 špetka
- hrnek mléka 1 kus
- kakao 1 dávka
na krém:
- mléko 500 ml
- kokosové pudinky 2 kusy
- máslo 125 g
- moučkový cukr 100 g
- zakysaná smetana 1 kus
- smetana na šlehání 1 kus
- čokoláda na vaření nebo instantní poleva 1 dávka
Postup:
1.Smícháme vše v těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme 30 minut, pak okusíme špejlí, zda těsto nelepí. Upečenou buchtu necháme vychladnout a připravíme si krém.
2. Krém uvaříme z mléka a pudinků v hustou kaši. Hmotu necháme vychladnout a poté zašleháme změklé máslo, cukr moučku, zakysanou smetanu. Touto směsí pomažeme piškot.
3. Uvaříme čokoládovou polevu, kterou polijeme buchtu a necháme ji zchladnout. Nakonec ozdobíme ušlehanou šlehačkou.
Zdroj: Eskymo řezy; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/eskymo-rezy [On-line 31.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář