reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Záhorácký závitek

Ingredience

  • větších plátků vepřového masa – nejlépe z kýty 5 kusů
  • stroužků česneku 5 kusů
  • sůl, pepř 1 dávka
  • anglická slanina 100 g
  • kyselé zelí 1 dávka
  • cibule 1 kus
  • sádlo 1 dávka
  • kus špeku 1 dávka
  • pepř a sůl 1 dávka
  • na knedlíky:
  • brambory 800 g
  • polohrubá (hladká) mouka 150 g
  • vejce 1 kus
  • krupice 1 kus
  • sůl 1 dávka

 

Postup:
1. Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme prolisovaným česnekem, poklademe anglickou slaninou a kysaným zelím, svineme do závitku a spíchneme špejlí.
2. Pokrájenou cibuli si osmahneme v pekáči na sádle společně s nakrájeným špekem na kostičky, přidáme závitky a orestujeme je ze všech stran. Poté podlijeme vodou, pekáč přiklopíme a maso v troubě dusíme 40 minut, dokud není měkké. Odklopíme a doděláme kůrku.
3. Maso vyndáme a šťávu slejeme do kastrůlku. Naředíme dle potřeby vodou, osolíme, opepříme, dochutíme např. podravkou a ještě můžeme přidat česnek. V opačném případě zahustíme a mouku provaříme.
4. Brambory na knedlíky oloupeme, přidáme vejce, sůl a mouku s krupicí. Uhněteme těsto a vytvoříme kulaté knedlíky, které vaříme maximálně 20 minut, dokud nevyplavou.

Zdroj: Záhorácký závitek; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zahoracky-zavitek [On-line 31.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.