Ingredience
- 5 hrnků zeleninového vývaru 1 dávka
- 3 hrnky uvařené mrkve 1 dávka
- římský kmín 1 lžička
- půl lžičky práškového koriandru 1 dávka
- půl lžičky skořice 1 dávka
- čtvrt lžičky cayenského pepře 1 dávka
- půl lžička nového koření 1 dávka
- dýňová semínka 1 dávka
- olej 1 lžíce
- jogurt 1 kus
- sůl a pepř 1 špetka
Mrkev si uvaříme ve vývaru s kořením. Když je měkká, mrkev rozmixujeme s vývarem a dochutíme. Nebo můžeme zvolit jiný postup. Asi kilo mrkve si uvaříme předem a necháme vychladit. Před přípravou polévky smícháme s kořením a vývarem. Rozmixujeme a v hrnci zahřejeme k varu. Dýňová semínka osmahneme na lžíci oleje a přidáme do polévky jako ozdobu. Protože je polévka sladká, pro kontrast servírujeme i se lžící bílého jogurtu.
Zdroj: Exotická mrkvička; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/exoticka-mrkvicka [On-line 07.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář