Ingredience
- vepřová žebírka 2500 g
na marinádu:
- olej 300 ml
- sůl a pepř 1 špetka
- oregano 1 špetka
- bazalka 1 špetka
- chilli 1 špetka
- grilovací koření dle chuti 1 dávka
- česnek 4 stroužky
- med 200 ml
- sladký kečup 500 ml
Maso omyjeme studenou vodou, očistíme od přebytečných blan a tučného. Připravenou marinádou zalijeme všechna žebra a necháme je alespoň den odležet v lednici. Po vyjmutí žebra vložíme na pekáč do předehřáté trouby, přikryjeme a necháme dvě hodiny péct. Pravidelně zaléváme vodou a kontrolujeme, aby se nepřipalovala. Když je maso měkké, odryjeme ho a opečeme dokřupava. Jako obloha se hodí salát či zelenina, vařené brambory, osmažená kukuřice. Jako dip kečup, tatarka a česnek, které smícháme.
Zdroj: Fajnové masénko na prkénku; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/fajnove-masenko-na-prkenku [On-line 10.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář