reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Fajnové masénko na prkénku

Ingredience

  • vepřová žebírka 2500 g

na marinádu:

  • olej 300 ml
  • sůl a pepř 1 špetka
  • oregano 1 špetka
  • bazalka 1 špetka
  • chilli 1 špetka
  • grilovací koření dle chuti 1 dávka
  • česnek 4 stroužky
  • med 200 ml
  • sladký kečup 500 ml

Maso omyjeme studenou vodou, očistíme od přebytečných blan a tučného. Připravenou marinádou zalijeme všechna žebra a necháme je alespoň den odležet v lednici. Po vyjmutí žebra vložíme na pekáč do předehřáté trouby, přikryjeme a necháme dvě hodiny péct. Pravidelně zaléváme vodou a kontrolujeme, aby se nepřipalovala. Když je maso měkké, odryjeme ho a opečeme dokřupava. Jako obloha se hodí salát či zelenina, vařené brambory, osmažená kukuřice. Jako dip kečup, tatarka a česnek, které smícháme.

Zdroj: Fajnové masénko na prkénku; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/fajnove-masenko-na-prkenku [On-line 10.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.