reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Valašská kyselica

Ingredience

  • kyselé zelí 500 g
  • valašská klobása 2 kusy
  • cibule 1 kus
  • brambory 5 kusů
  • smetana ke šlehání 1 kus
  • hladká mouka na zahuštění 2 lžíce
  • česnek 2 stroužky
  • olej 1 dávka
  • nové koření 1 dávka
  • bobkový list 1 kus
  • majoránka 1 špetka
  • sůl a pepř 1 špetka

Ve vyšším hrnci rozpálíme olej, dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a přihodíme pokrájenou klobásu. Poté přidáme zelí, které osolíme a opepříme. Dosypeme nové koření, bobkový list a vaříme. Do vedlejšího hrnce dáme vařit nakrájené brambory, které posolíme. Nakonec přidáme smetanu s rozmíchanou moukou na zahuštění. Přisypeme majoránku a ještě chvíli povaříme kvůli mouce. Nakonec přidáme prolisovaný česnek.

Zdroj: Valašská kyselica; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/valasska-kyselica-0 [On-line 10.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.