4 porce
- 300 g zadního hovězího masa (ořech)
- 3 žloutky
- 2 sušená rajčátka naložená v oleji
- ½ menší červené cibule
- 2 malé pikantní okurky
- mletý kmín
- mletý pepř
- mletá sladká paprika
- olivový olej
- sůl
na podávání
- bílý toustový chléb
- parmezán
- rukola
Kvalitní, dobře vyzrálé zadní hovězí umeleme na hrubší šajbě (č. 4).
Nadrobno nakrájíme sušená rajčátka, cibuli a okurky.
K masu přimícháme žloutky a půl dávky nakrájené zeleniny, ochutíme kmínem, pepřem, paprikou, solí, zakápneme olivovým olejem. Ochutnáme a podle libosti přidáme ještě zeleninu a koření. Je lepší ingredience postupně podle naší chuti přidávat, zpět je vzít nemůžeme.
Tousty nasucho opečeme, na ně navršíme tatarský biftek, ozdobíme hoblinkou parmezánu a lístky rukoly.
Zdroj: Farmářský tatarák z angusu; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1433-farmarsky-tatarak-z-angusu/ [On-line 31.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář