Ingredience
- červené fazole (možno v plechovce) 300 g
- střední cibule 2 kusy
- rajčata (možno v plechovce) 150 g
- olivový olej 1 dávka
- kousek másla 1 dávka
- olej 1 dávka
- mrkev 1 kus
- menší celer 1 kus
- jarní cibulka 1 kus
- smetana 50 ml
- kurkuma dle chuti 1 dávka
- chilli paprička 1 kus
- čerstvá bazalka 1 dávka
- parmezán 50 g
- sůl a pepř 1 špetka
Na cibulce osmažíme všechny pokrájené a předpřipravené ingredience (oloupaná rajčata a den předem namočené fazole), zalijeme vodou a povaříme doměkka. Ke konci přidáme smetanu pro zjemnění. Můžeme nahrubo rozmixovat, aby zůstala zachována textura původních surovin. Podáváme s bazalkou, parmazánem a chilli.
Zdroj: Fazolová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/fazolova-polevka [On-line 06.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář