6 porcú
- 6 lžic oleje
- 1 velká cibule
- 200 g mrkve
- 200 g řapíkatého celeru
- 200 g kořenové petržele
- 4 stroužky česneku
- 1 kapie
- 1 lžička drceného fenyklu
- 1 lžička římského kmínu
- chilli paprička
- 40 g rajského protlaku
- 500 g uvařených fazolí
- vinný ocet
- mletý pepř
- sůl
- 6 vepřových klobásek
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou zeleninu – cibuli, mrkev, celer, petržel, na závěr česnek a kapii, přidáme čerstvě nadrcené koření – fenykl a římský kmín s chilli papričkou. Vše opět osmahneme, vmícháme rajský protlak, vařené fazole, osmahneme, ochutíme mletým pepřem a solí, podle chuti i pár kapkami octa.
Klobásky nakrojíme a opečeme, podáváme se salátem.
Zdroj: Fazolový salát s klobásou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1342-fazolovy-salat-s-klobasou/ [On-line 03.11.2013]
Poslední tip, trik či komentář