Toskánský biftek s kapustou
(4 porce)
- 800 g hovězí svíčkové
60 g bílé slaniny
snítka rozmarýnu
hladká mouka
láhev vína Chianti
kapusta (cavolo nero)
česnek
feferonka
šťáva z telecího nebo máslo
olej extra virgin
sůl
Steaky ze svíčkové obalíme po stranách plátkem slaniny, na kterou přijde snítka rozmarýnu a vše zavážeme provázkem. Maso obalíme lehce v mouce a zprudka orestujeme na olivovém oleji, aby se zatáhlo. Toskánský biftek by se měl podávat skoro syrový, ale podle naší chuti jej můžeme ještě dopéct v troubě, na 180° asi 5min.
Listy kapusty pokrájíme na menší kusy a spaříme ve vroucí vodě. Pak ji v pánvi na oleji orestujeme s nasekanou feferonkou a pár stroužky česneku.
Do pánve, v které jsme pekli maso, přidáme telecí šťávu (pokud nemáme, stačí kousek másla) a zalijeme červeným vínem Chianti. Necháme zredukovat.
Steaky podáváme s kapustou, zakápneme zredukovanou omáčkou a dochutíme solí.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Filetto-toscano-con-cavolo-nero/
Poslední tip, trik či komentář