reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Flan Caramel

Suroviny

  • vejce 1 ks
  • brandy nebo amaretto 20 ml

Na karamel:

  • cukr krupice 100 g
  • žloutek 1 ks
  • cukr 50 g
  • voda 50 ml
  • smetana ke šlehání (33 % tuku) 100 ml
  • plnotučné mléko 100 ml
  • citronová kůra z 1/2 citronu
  • vanilkový lusk 1 ks

Nejdříve si dejte dělat karamel, který dáme vařit a čekáme až bude hnědý, nesmí se přepálit! Poté nalijeme do pěti keramických mističek na muffiny. Dále si dáme 1 vejce a 1 žlutek s 50 g cukru do misky, kde to metličkou rozmícháme, přidejte kůru z citronu. Vanilkový lusk podélně rozřízněte, tupou stranou nože seškrábněte z vnitřku semínka a ta i spolu s luskem nechte chvilku provařit ve směsi šlehačky a mléka.

Nechte zchladnout, vyjměte lusk a vlijte to do směsi, kterou máme připravenou. Poté nalijte malou naběračkou krém karamel do každé mističky. Ty vložíme do vyššího pekáčku, kam nalijeme teplou vodu asi do tří čtvrtin mističek a dáme na 40-45 minut péct do trouby na 150 stupňů. Poté necháme vychladnout, krém vyklopíme na dezertní talířek, ozdobíme a podáváme.

Zdroj: Flan Caramel; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/flan-caramel  [On-line 10.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.