Suroviny
- flank steak (hovězí pupek) 500 g
- svazek bylinek
- máslo 150 g
- olivový olej 100 ml
- toastový chleba 8 plátků
- dijonská hořčice 4 lžíce
- česnek 3 stroužky
- sůl
- pepř
Bylinky, olej, máslo, česnek a chléb rozsekáme v robotu na hrubou kaši.
Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran.
ovrch masa potřeme hořčicí a přidáme bylinkovou směs.
Pečeme v troubě na 170 C asi 12 minut, na vnitřní teplotu 58C. Podáváme s pečivem.
Zdroj: Flank steak (hovězí pupek) s bylinkami; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/flank-steak-hovezi-pupek-s-bylinkami [On-line 06.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář