Suroviny
- hladká mouka typu OO 500 g
- vlažná voda 400 ml
- čerstvého droždí
- mořská sůl 1 lžíce
- rozmarýn 3 snítky
- olivovy olej extra virgine
Mouku smícháme s vlažnou vodou, solí a droždím. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout.
Po nakynutí jej vyklopíme na plech s pečícím papírem, povrch potřeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí a do těsta uděláme prsty důlky, aby se olej dostal do těsta.
Navrch nasypeme rozmarýn a pečeme v troubě na 250 stupňů 12 – 15 minut.
Po vychladnutí nakrájíme na čtverce a podáváme jako přílohu k masům nebo samotnou s olivovým olejem a balsamikem.
Zdroj: Focaccia s rozmarýnem; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/focaccia-s-rozmarynem [On-line 02.07.2016]
Poslední tip, trik či komentář