reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Francouzská cibulačka

Ingredience

  • cibule 1 kg
  • máslo 100 g
  • snítky tymiánu a rozmarýnu 1 dávka
  • krystalový cukr 2 lžíce
  • bobkový list 1 kus
  • kvalitní polosuché bílé víno 200 ml
  • krupice 1 lžíce
  • vývar 1 l
  • sůl a čerstvě mletý pepř 1 špetka
  • na krutonky: 1 lžička
  • bageta 1 kus
  • sýr gruyère nebo ementál 200 g

1. V hrnci rozpustíme máslo a na něm zvolna opečeme nahrubo pokrájenou cibuli (půlkolečka). Když začne zlátnout, zasypeme ji cukrem a necháme zkaramelizovat. Přidáme pepř, bobkový list a přilijeme víno. Jakmile se odvaří, vsypeme krupici a opražíme ji. Dále vše zalijeme vývarem, který přivedeme k varu. Dvacet minut necháme polévku slabě probublávat.

2. Na krutonky je nejlepší nakrájet bagetu na kolečka a dát je do rozpálené trouby zezlátnout. Pak je posypeme nastrouhaným sýrem, který necháme roztavit. Krutony dáme do talíře a přelijeme je polévkou.

Zdroj: Francouzská cibulačka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/francouzska-cibulacka-7 [On-line 13.10.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.