4 porce
- 1 kg cibule
- 1 dl olivového oleje
- 2 polévkové lžíce mouky
- 3 stroužky česneku
- 2 dl smetany
- 2 housky
- 10 dkg sýra
- sůl
- bílý pepř
- hořčice
Cibuli nakrájíme nadrobno a na olivovém oleji ji do tmava osmažíme. Až budeme mít cibulku už málem zkaramelizovanou, zasypeme ji moukou a zalijeme 1,5 – 2 litry vody. Přisypeme dvě kávové lžičky soli a drobounce nasekaný česnek. Okořeníme bílým pepřem a přidáme také jednu až dvě vařečky hořčice.
Vaříme alespoň 45 minut, a až bude polévka hotová, přimícháme do ní smetanu, ale už ji dále nevaříme.
Před podáváním do polévky nasypeme strouhaný sýr a vložíme kruton, neboli osmažený plátek žemle nebo kolečko rohlíku.
Zdroj: TV paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3723
Poslední tip, trik či komentář