reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Francouzská cibulová polévka – Menu „Když se balí holka”

4 porce

  • 1 kg cibule
  • 1 dl olivového oleje
  • 2 polévkové lžíce mouky
  • 3 stroužky česneku
  • 2 dl smetany
  • 2 housky
  • 10 dkg sýra
  • sůl
  • bílý pepř
  • hořčice

Cibuli nakrájíme nadrobno a na olivovém oleji ji do tmava osmažíme. Až budeme mít cibulku už málem zkaramelizovanou, zasypeme ji moukou a zalijeme 1,5 – 2 litry vody. Přisypeme dvě kávové lžičky soli a drobounce nasekaný česnek. Okořeníme bílým pepřem a přidáme také jednu až dvě vařečky hořčice.

Vaříme alespoň 45 minut, a až bude polévka hotová, přimícháme do ní smetanu, ale už ji dále nevaříme.

Před podáváním do polévky nasypeme strouhaný sýr a vložíme kruton, neboli osmažený plátek žemle nebo kolečko rohlíku.

Zdroj: TV paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3723

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.