reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Francouzská slavnostní zapečená cibulačka

Suroviny

  • cibule 400 g
  • rostlinný olej 200 ml
  • máslo 100 g
  • hovězí vývar 1 l
  • suché bílé víno 0,5 l
  • portské víno nebo Madeira 100 ml
  • kvalitní koňak či brandy 2 lžíce
  • mouka 2 lžíce
  • plátky bagety či rohlíku 12
  • olivový olej 1 lžíce
  • česnek 2 stroužky
  • strouhaný sýr Gruyére nebo Raclette 100 g
  • Bouqet garni – svazek bylinek (tymián, bobkový list, petrželka, oregano, estragon, pórek)
  • cukr 2 lžíce
  • vejce 2
  • sůl, pepř

Cibuli a česnek zpěníme na másle a zalijeme bílým vínem. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, přidáme svazek bylinek, sůl, pepř a vaříme asi 30 minut.
Plátky bagety opečeme, potřeme česnekem a pokryjeme nastrouhaným sýrem smíchaným s vejcem. Polévku dochutíme koňakem, nalijeme do šálků a navrch dáme bagetky se sýrem.

Zdroj: Francouzská slavnostní zapečená cibulačka; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/francouzska-slavnostni-zapecena-cibulacka [On-line 24.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.