Ingredience pro přípravu receptu:
- 4 kusy – listové těsto
- 250 g – mražený listový špenát
- 150 g – sýr feta
- 2 stroužky – česnek
- 50 g – sušené rozinky
- 50 g – piniové oříšky
- 2 lžíce – smetana
- 30 g – máslo
- 1 špetka – sůl
- 1 špetka – čerstvě namletý pepř
- 1 špetka – muškátový oříšek
Předehřejte troubu na 200 C.
Rozmrazte špenát a vymačkejte z něj přebytečnou vodu. Nahrubo jej nakrájejte nožem a dejte do velké mísy.
V pánvi nasucho opečte piniové oříšky a nechte je vychladnout. Přidejte je do mísy ke špenátu spolu s rozinkami, nakrájenou fetu, smetanu, muškátový oříšek, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte.
Každý plátek lístkového těsta rozkrojte na tři obdélníky. Do středu každého dílku těsta dejte nádivku a přimáčkněte okraje, abyste nádivku uvnitř zcela uzavřeli. Potřete záviny rozpuštěným máslem a vložte do trouby.
Záviny pečte přibližně 10 minut, dokud nebudou důkladně propečené. Servírujte je teplé nebo vlažné.
Zdroj: Maďarská rybí polévka; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/francouzsky-zavin-se-spenatem.html [On-line 24.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář