Ingredience
- mrkev 350 g
- brambory 950 g
- bílé části pórku 350 g
- máslo 200 g
- smetana 100 ml
- muškátový květ 1 špetka
- voda 1200 ml
- petržel na ozdobu 1 dávka
- toustový chléb na krutony 5 plátků
- sůl a pepř 1 špetka
Na másle asi deset minut restujeme pokrájený pórek, brambory,mrkev, pak přilijeme vodu a vaříme, dokud není zelenina opravdu měkká. Pak ji rozmixujeme, dochutíme solí,pepřem,muškátem a zjemníme smetanou.Ozdobíme zelenou petrželkou a krutony z bílého pečiva, ideálně francouzské bagety.
Zdroj: Francouzský zeleninový krém; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/francouzsky-zeleninovy-krem [On-line 29.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář