Fritovaná jablka (4 porce)
- 4 menší jablka
3 vejce
2 lžíce vanilkového cukru
4-5 lžic cukru krupice
100 g hladké mouky
kvasnicové pivo
80% rum
moučkový cukr na posypání
špetka soli
olej na smažení
V míse smícháme vejce, vanilkový a krupicový cukr, špetku soli a mouku. Přidáme asi půlku piva, zakápneme malým panákem 80% alkoholu, podle hustoty přisypeme mouku – těsto by nemělo být příliš řídké, aby drželo na jablkách.
Jablka oloupeme a očistíme, nakrájíme na plátky silné asi 1cm, obalíme ve směsi a smažíme v oleji.
Při servírování je posypeme moučkovým cukrem.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Frittele-di-mele/
Poslední tip, trik či komentář