4 porce
- 250 g rýže na dezerty (kulatozrnná)
- 0,5 l mléka
- 1 lžíce vanilkového cukru
- 4 vejce
- 100 g hladké mouky
- 1 panák rumu
- citronová a pomerančová kůra
- špetka soli
- špetka jedlé sody
- cukr na obalení
- slunečnicový olej na smažení
V hrnci ohřejeme mléko s vanilkovým cukrem a špetkou soli a přisypeme rýži. Vaříme 15 minut, aby rýže nasákla mléko a zhoustla. Necháme vystydnout, poté přendáme do mísy a spojíme s trochou citronové a pomerančové kůry. Přidáme rum, 2 celá vejc a 2 žloutky, špetku soli, špetku jedlé sody a vše dobře promícháme. Ze zbylých dvou bílků vyšleháme sníh a spojíme se směsí. Nakonec přisypeme hladkou mouku. Na pá rozpálíme slunečnicový olej, pomoučíme si ruce a vytváříme ze směsi kuličky, které smažíme do zlatova. Ještě teplé je obalíme v krystalovém cukru a podáváme.
Zdroj: S Italem v kuchyni 14.3.2010 http://www.makro.cz/index.php?page_id=697&u=342
Poslední tip, trik či komentář