reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Glazované kuřecí kousky na rozmarýnu

Suroviny
na kuře:

  • kuře, vykostěné a rozdělené na porce 1 ks
  • česnek 2-3 stroužky
  • čerstvý rozmarýn 3 snítky
  • červený vinný ocet 1 šálek
  • olej 2 lžíce
  • kuřecí vývar 250 ml
  • sůl
  • pepř

Na zelené fazolky:

  • zelené fazolky 500 g
  • česnek na plátky 3 stroužky
  • bazalka
  • rajčata 3-5 ks
  • olivový olej 2 lžíce
  • červené chilli
  • sůl

Kuřecí kousky osmažíme i s kůží do hněda, nakrájíme česnek, rozmarýn nadrobno a dáme do misky, přelijeme šálkem vinného octa. Ke kuřeti přidáme 250 ml vývaru, necháme vařit a zalijeme octem s bylinkami. Vše necháme vařit, až se maso začne lesknout.

Fazolky: Do pánve dáme olivový olej, naskládáme rajčata a pak česnek, přidáme pár semínek chilli a nakonec fazolky. Osolíme. Dusíme 15 minut na mírném plameni, přidáme větvičku bazalky a dusíme ještě pět minut. Nakonec bazalku vyjmeme. Podáváme teplé.

Zdroj: Glazované kuřecí kousky na rozmarýnu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/glazovane-kureci-kousky-na-rozmarynu  [On-line 22.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.