Suroviny
na kuře:
- kuře, vykostěné a rozdělené na porce 1 ks
- česnek 2-3 stroužky
- čerstvý rozmarýn 3 snítky
- červený vinný ocet 1 šálek
- olej 2 lžíce
- kuřecí vývar 250 ml
- sůl
- pepř
Na zelené fazolky:
- zelené fazolky 500 g
- česnek na plátky 3 stroužky
- bazalka
- rajčata 3-5 ks
- olivový olej 2 lžíce
- červené chilli
- sůl
Kuřecí kousky osmažíme i s kůží do hněda, nakrájíme česnek, rozmarýn nadrobno a dáme do misky, přelijeme šálkem vinného octa. Ke kuřeti přidáme 250 ml vývaru, necháme vařit a zalijeme octem s bylinkami. Vše necháme vařit, až se maso začne lesknout.
Fazolky: Do pánve dáme olivový olej, naskládáme rajčata a pak česnek, přidáme pár semínek chilli a nakonec fazolky. Osolíme. Dusíme 15 minut na mírném plameni, přidáme větvičku bazalky a dusíme ještě pět minut. Nakonec bazalku vyjmeme. Podáváme teplé.
Zdroj: Glazované kuřecí kousky na rozmarýnu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/glazovane-kureci-kousky-na-rozmarynu [On-line 22.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář