reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Gratinované makarony

Náplň

  • 80 g šunky
  • 160 g jater foie gras
  • 80 g nakládaných lanýžů
  • 80 g blanšírovaného celeru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 50 ml madeirského vína
  • 150 ml silného kuřecího vývaru
  • 30 g másla
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 100 g sýru gruyère

Do rendlíku vlijeme smetanu, madeirské víno, kuřecí vývar, vložíme kousíček másla a redukujeme do husté omáčky. Odstavíme a smícháme se šunkou, foie gras a celerem nakrájeným na kostičky a lanýži nakrájenými na plátky.

  • 250 g dlouhých makaronů
  • 2 l vody
  • ½ l mléka
  • 2 lžíce arašídového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • sůl

Do vody s mlékem, arašídovým olejem, rozmáčknutými stroužky česneku a solí dáme vařit makarony na skus. Když jsou vařené, scedíme je a polovinu jich vyrovnáme na dno zapékací mísy vyložené pečicím papírem a potřené máslem, posypeme polovinou nastrouhaného sýru gruyère, navršíme připravenou směs (viz výše), vyskládáme makarony, zasypeme sýrem a pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C 15 minut, na závěr zapečeme dozlatova při 200 °C.

Zdroj: Gratinované makarony; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1786-gratinovane-makarony/  [On-line 18.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.