reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grilovaná vepřová kolena

  • 4 zadní vepřová kolena

na marinádu:

  • 0,7 l hovězího vývaru
    1 černé pivo
    1 palička česneku
    2 cibule
    2 lžíce cukru krystal
    4 lžíce sojové omáčky
    6 lžic grilovacího koření
    1 lžíce mleté papriky
    1 lžička pepře
    1 lžička kari koření
    5 bobkových listů
    chilli dle chuti
    sůl

na potření:

  • 0,1 l slunečnicového oleje
    1 lžíce mleté papriky

Všechny suroviny na marinádu promícháme a asi 3 minuty provaříme. Po zchladnutí do marinády naložíme kolena, která jsme předem propíchali ostrým tenkým nožem, aby do nich marináda lépe pronikla. Alespoň na 24 hodin, nejlépe však na 2 dny je uložíme do chladu. Poté kolena v marinádě uvaříme do měkka, což může trvat i tři hodiny, vytáhneme je, potřeme olejem smíchaným s mletou paprikou, a dáme do trouby na 190 stupňů. Zhruba za půl hodiny budou kolena do zlatova vypečená, takže je můžeme podávat. Samozřejmě s čerstvým chlebem, hořčicí, křenem, a sterilovanými okurkami, cibulkami či paprikami.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/327-grilovana-veprova-kolena/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.