- 4 zadní vepřová kolena
na marinádu:
- 0,7 l hovězího vývaru
1 černé pivo
1 palička česneku
2 cibule
2 lžíce cukru krystal
4 lžíce sojové omáčky
6 lžic grilovacího koření
1 lžíce mleté papriky
1 lžička pepře
1 lžička kari koření
5 bobkových listů
chilli dle chuti
sůl
na potření:
- 0,1 l slunečnicového oleje
1 lžíce mleté papriky
Všechny suroviny na marinádu promícháme a asi 3 minuty provaříme. Po zchladnutí do marinády naložíme kolena, která jsme předem propíchali ostrým tenkým nožem, aby do nich marináda lépe pronikla. Alespoň na 24 hodin, nejlépe však na 2 dny je uložíme do chladu. Poté kolena v marinádě uvaříme do měkka, což může trvat i tři hodiny, vytáhneme je, potřeme olejem smíchaným s mletou paprikou, a dáme do trouby na 190 stupňů. Zhruba za půl hodiny budou kolena do zlatova vypečená, takže je můžeme podávat. Samozřejmě s čerstvým chlebem, hořčicí, křenem, a sterilovanými okurkami, cibulkami či paprikami.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/327-grilovana-veprova-kolena/
Poslední tip, trik či komentář