- 3 kg vepřových žeber
na nálev:
- 1 l vody
2 dl sojové omáčky
1 dl rumu
1 dl tequily
3 lžíce sladké papriky
2 lžíce provensálského koření
5 stroužků česneku
5 lžic cukru
celý pepř
sůl
na marinádu:
- 2 dl oleje
1 lžíce sladké papriky
chilli dle chuti
1 lžíce zeleného kari
1 lžička kari madras
1 lžíce sušeného zázvoru
2 lžíce česneku
sůl
do vody přidáme sojovou omáčku, rum, tequilu, papriku, provensálské koření, česnek, cukr, trochu pepře a soli, vše promixujeme a do vzniklého nálevu naložíme žebra. Necháme je nejméně 12 hodin zaležet a potom je přímo v nálevu uvaříme do měkka. Až žebra zchladnou, potřeme je marinádou z oleje, papriky, chilli, zeleného curry a curry madras, mletého zázvoru, drceného česneku a špetky soli, a dáme zapéct na gril do zlatova. Podáváme s chlebem nebo bramborami, pečenými v alobalu, a můžeme doplnit barbecue omáčkou.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/467-grilovana-zebra-a-la-mexiko/
Poslední tip, trik či komentář