Suroviny
- máslo 1 kostka
- mořská sůl
- kachní játra 500 g
- pepř
- silný vývar 200 ml
- toust
- olivový olej
- vanilka 1 lusk
- třtinový cukr 3 lžíce
- červené víno 1 sklenice
Z třtinového cukru si připravíme karamel, který zakápneme červeným vínem a přidáme vanilku. Vše povaříme pět minut a přidáme vývar, zjemním máslem. Potom orestujeme přibližně pět minut játra z obou stran na olivovém oleji. Osolíme a opepříme, až jsou játra zatažená. Podáváme s orestovaným toustem potřený máslem
Zdroj: Grilované foiegras s vanilkovou omáčkou a máslovým toustem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/grilovane-foiegras-s-vanilkovou-omackou-maslovym-toustem [On-line 06.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář