4 porce
- 12 větších žampionů
- ½ kg mletého masa (mix vepřové a hovězí)
- 1 malá cibule
- olej
- 1 vejce
- hrst sekané petrželky
- mletý pepř
- sůl
rajčatovo-papriková směs
- 4 rajčata
- 2 papriky (červená a žlutá)
- olej
- bazalka
- citronová šťáva
- mletý pepř
- sůl
Žampiony očistíme a vykrojíme nožičky.
Mleté maso promícháme s nadrobno nakrájenou a na oleji osmahnutou cibulí, vejcem, sekanou petrželkou, pepřem a solí.
Touto směsí plníme žampiony, vkládáme na gril a přiklopené pečme 20−30 minut.
Podáváme s rajčatovo−paprikovou směsí. Papriky a rajčata rozkrojíme, odstraníme semeník a dužinu nakrájíme na kostičky.
Zeleninu krátce opečeme na oleji, ochutíme lístky bazalky, citronovou šťávou, mletým pepřem a solí.
Zdroj: Grilované žampiony s mletým masem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1270-grilovane-zampiony-s-mletym-masem/ [On-line 16.06.2013]
Poslední tip, trik či komentář