Na 4 porce potřebujeme:
- 4 hovězí steaky po cca 200 g
- extra panenský olivový olej na potírání
- sůl
- čerstvě namletý černý pepř
Hořčičná omáčka
- 60 ml suchého bílého vína
- 60 ml hovězího vývaru
- 1-2 lžičky francouzské hořčice
- 80 g zakysané smetany
Gril si připravíme na přímé grilování.
Steaky potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme – do masa ale musíme dobře vetřít.
Maso dáme na gril a a grilujeme 3-5 minut z každé strany (medium rare). Sundáme z grilu a necháme odpočinout.
Na omáčku si do malého kastrůlku nalijeme vývar, bílé víno a hořčici. Vaříme za stálého míchání a necháme obsah zredukovat na polovinu. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a promícháme.
Hotové steaky podáváme přelité hořčičnou omáčkou.
Dobrou chuť.
Zdroj: Vařte jako šéf, Zdeněk Pohlreich, iprima.cz, vartejakosef.cz [20.6.2013]
Poslední tip, trik či komentář