reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grilovaný hovězí steak s hořčičnou omáčkou

Na 4 porce potřebujeme:

  • 4 hovězí steaky po cca 200 g
  • extra panenský olivový olej na potírání
  • sůl
  • čerstvě namletý černý pepř

Hořčičná omáčka

  • 60 ml suchého bílého vína
  • 60 ml hovězího vývaru
  • 1-2 lžičky francouzské hořčice
  • 80 g zakysané smetany

Vařte jako šéf kniha

Gril si připravíme na přímé grilování.

Steaky potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme – do masa ale musíme dobře vetřít.

Maso dáme na gril a a grilujeme 3-5 minut z každé strany (medium rare). Sundáme z grilu a necháme odpočinout.

Na omáčku si do malého kastrůlku nalijeme vývar, bílé víno a hořčici. Vaříme za stálého míchání a necháme obsah zredukovat na polovinu. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a promícháme.

Hotové steaky podáváme přelité hořčičnou omáčkou.

Dobrou chuť.

Zdroj: Vařte jako šéf, Zdeněk Pohlreich, iprima.cz, vartejakosef.cz [20.6.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.