Suroviny
- tymián 1 špetka
- červená cibule
- čedar
- mleté hovězí maso 300 g
- mletý pepř
- žloutek 1 ks
- toustový chléb
- kečup 3 lžíce
- sůl
- ostrá hořčice 1 lžíce
- nasekané kapary 1 lžička
- máslo
- nasekaná zelená petrželka 1 lžička
- česnek
Mleté maso promíchat s rozmačkaným chlebem (4 plátky) namočeným ve vodě, kapary, kečupem, hořčicí, žloutkem, tymiánem a petrželkou a dochutit solí a pepřem. Z hmoty udělat menší karbanátky a péct ve vyhřáté troubě na 190 stupňů max. 20 minut.
Toustový chléb potřít rozehřátým máslem s česnekem, poklást plátky sýru a v troubě zapéct dozlatova. Orestovat cibuli. Osolit ji, opepřit a promíchat. Na horké tousty položit karbanátky a ozdobit orestovanou cibulí.
Zdroj: Grilovaný tataráček s červenou cibulkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/grilovany-tataracek-s-cervenou-cibulkou [On-line 04.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář