4 porce
- 600 g mletého libového hovězího masa
- 2 velké červené cibule
- 100 g strouhaného parmezánu
- 4 tenké plátky tvrdého sýra
- 200 g anglické slaniny (bacon)
- 4 klobouky hub
- 1 hlávka salátu
- 400 g okurek
- 400 g rajčat
- Podle individuální chuti: sůl
- pepř
- kečup
- hořčice
- pálivý paprikový krém
- worcesterová omáčka
Hovězí maso, nadrobno nasekanou cibuli a parmezán s troškou soli a pepře důkladně smícháme a uhněteme v kompaktní hmotu. Z té potom vytvarujeme karbanátky, které usmažíme na oleji. Slaninu a houby osmažíme. Z kečupu, worcesteru a pálivého paprikového krému si vyrobíme pikantní omáčku. Potom rozkrojíme přinesené hamburgerové žemle a plníme je, jak se na hamburgery sluší a patří. Při sestavování této pochoutky je třeba dbátna jednu věc: čím snáze se člověk při jídle pokape a zamaže, tím byla příprava úspěšnější!
Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3545
Poslední tip, trik či komentář