reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Holandský řízek „Míč“

6 porcí

  • 0,5 kg vepřového bůčku
    2 starší housky
    100 ml mléka
    2 vejce
    150 g ementálu
    muškátový oříšek
    sůl
    pepř

na obalení:

  • hladká mouka
    vejce
    mléko
    strouhanka
  • olej na smažení

Plátky rohlíků namočíme v mléce, lehce je vymačkáme a smícháme s mletým bůčkem. Přidáme vejce, nastrouhaný sýr, koření a sůl. Promícháme a necháme vychladit, nejlépe do druhého dne. Ze ztuhlé masové směsi tvoříme koule, které je třeba důkladně prohníst, aby se nerozpadly. Obalujeme je v těstíčku z hladké mouky, vajec a mléka a pak ve strouhance. Těsně před podáváním smažíme ve vysoké vrstvě oleje dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaši s hruškami, která je k masovému „míči“ ideální přílohou, a navíc bude dokonale ladit se „zeleným trávníčkem“ z dušeného listového špenátu.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/183-holandsky-rizek-mic/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.