Suroviny
- libový bůček bez kosti 400 g
- sýr na strouhání (eidam či čedar) 200 g
- uzený bůček či slanina 100 g
- mléko 200 ml
- vejce 2 kusy
- strouhanka 150 g
- hladká mouka 50 g
- sádlo na smažení
- sůl, mletý pepř
- muškátový oříšek
- hladkolistá petržel
- citronová kůra
Bůček nasolíme, umeleme, promícháme s mlékem a necháme v chladu odležet, až se mléko zcela vsákne.
Přidáme nastrouhaný sýr, na kostičky nakrájený uzený bůček, petržel, citrónovou kůru a muškátový květ, osolíme a opepříme.
Z hmoty tvoříme kulaté řízky, které obalíme v trojobalu a pozvolna osmažíme v sádle dozlatova.
Zdroj: Holandský řízek; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/holandsky-rizek [On-line 01.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář