reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Holandský řízek

Suroviny

  • libový bůček bez kosti 400 g
  • sýr na strouhání (eidam či čedar) 200 g
  • uzený bůček či slanina 100 g
  • mléko 200 ml
  • vejce 2 kusy
  • strouhanka 150 g
  • hladká mouka 50 g
  • sádlo na smažení
  • sůl, mletý pepř
  • muškátový oříšek
  • hladkolistá petržel
  • citronová kůra

Bůček nasolíme, umeleme, promícháme s mlékem a necháme v chladu odležet, až se mléko zcela vsákne.
Přidáme nastrouhaný sýr, na kostičky nakrájený uzený bůček, petržel, citrónovou kůru a muškátový květ, osolíme a opepříme.
Z hmoty tvoříme kulaté řízky, které obalíme v trojobalu a pozvolna osmažíme v sádle dozlatova.

Zdroj: Holandský řízek; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/holandsky-rizek [On-line 01.06.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.