Suroviny:
- 200 g bílých husích jater
- 0,2 l smetany
- 2 vejce
- muškátový ořech
- 1 holoubě
- 2 lžíce vinného octa
- trhané saláty
- sůl, pepř, mletá sladká paprika
- cukr
- šalotka
- citron
- listová petržel
- tymián
- 200 g anglické slaniny
Nádivka:
- suchá houska
- 1 jablko
- 300 g drůbežích jater
- muškátový oříšek
- sůl, pepř
- 1 šalotka
- koňak
- 0,2 l smetany
- 3 vejce
Připravíme nádivku. Do mísy dáme vejce, osolíme, přidáme smetanu, muškátový oříšek, pepř, housku, šalotku, jablko pokapané citronem, játra, zjemníme koňakem a promícháme.Do pečící misky vložíme anglickou slaninu, šalotku a podlijeme olejem. Holoubě naplníme nádivkou a vložíme do mísy, přidáme listovou petrželku a podlijeme koňakem. Dáme do trouby na 180 st. na 20min., poté stáhneme na 100 st. a pečeme asi 45 min.Do mísy dáme olej, citrónovou šťávu, vinný ocet, sůl, cukr a listovou petržel. Zalijem troškou vody, přidáme salátový mix a promícháme.Na oleji orestujeme bílá husí jatýrka.
Zdroj: Holoubě plněné jatýrky na salátovém hnízdě; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 30.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář