reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Holubce se smetanou a špekem

Potřebujeme:

  • středně velkou hlávku zelí
  • ¼ kg hovězího masa bez kosti
  • ½ kg vepřového boku
  • ¼ kg uzeného masa
  • ¼ kg čerstvých nebo mražených hub
  • 50 g uzené slaniny vcelku
  • kysané zelí v sáčku
  • šálek spařené rýže
  • 1 cibuli
  • 1 lžičku mouky
  • drcený česnek
  • ocet
  • olej
  • mletou sladkou papriku
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • nové koření
  • celý pepř
  • hřebíček
  • bobkový list

Asi kilovou hlávku zelí zbavte košťálu a povařte v osolené a okyselené vodě ¾ hodiny. Hlávku zchlaďte a opatrně odloupněte vrchní listy. Ty zbavte tuhých žeber – můžete je odřezat nebo rozklepat paličkou. Umelte všechno maso a smíchejte ho se spařenou rýží a drceným česnekem. Nakrájenou cibulku osmahněte na oleji. Houby nakrájejte a spařte. Oboje přidejte k masu a rýži, osolte, okořeňte a přidejte trošku mouky. Do rozložených listů balte masovo-rýžovou směs. Zámotky vkládejte do kastrolu vyloženého zbylými zelnými listy a částí kysaného zelí. Pokapejte olejem, osolte, přidejte celé koření a navrch položte kousek špeku. Zatěžte talířkem a vařte na mírném ohni minimálně 60 minut. Podávejte se smetanou a rozškvařeným špekem.

Zdroj: Holubce se smetanou a špekem; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/holubce-se-smetanou-a-spekem.html [On-line 30.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.