Ingredience
- bílé zelí 1 hlávka
- rýže 2 sáčky
- mleté maso 500 g
- rajský protlak 2 kusy
- česnek dle chuti 1 dávka
- kečup 1 lžíce
- cibule 1 kus
- olej nebo sádlo 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
Hlávku zelí lehce povaříme v osolené vodě. Rýži též předvaříme a v míse smícháme s mletým masem, které můžeme okořenit oblíbeným kořením, nebo jen solí a pepřem, případně drceným česnekem. Váleček směsi dobře zabalíme do spařeného zelného listu- je pak tvárnější – a zbavíme hlavního košťálu.Vedle si na omastku orestujeme cibulku, kterou doplníme protlakem s troškou kečupu. Holoubky naskládáme do většího hrnce, zalejeme vodou,přidáme smaženou cibulku s rajským protlakem a vaříme (dusíme) nejméně půl hodiny. Chutě by se měly dobře prolnout.
Zdroj: Holubka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/holubka [On-line 30.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář