reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Holubka

Ingredience

  • bílé zelí 1 hlávka
  • rýže 2 sáčky
  • mleté maso 500 g
  • rajský protlak 2 kusy
  • česnek dle chuti 1 dávka
  • kečup 1 lžíce
  • cibule 1 kus
  • olej nebo sádlo 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

Hlávku zelí lehce povaříme v osolené vodě. Rýži též předvaříme a v míse smícháme s mletým masem, které můžeme okořenit oblíbeným kořením, nebo jen solí a pepřem, případně drceným česnekem. Váleček směsi dobře zabalíme do spařeného zelného listu- je pak tvárnější – a zbavíme hlavního košťálu.Vedle si na omastku orestujeme cibulku, kterou doplníme protlakem s troškou kečupu. Holoubky naskládáme do většího hrnce, zalejeme vodou,přidáme smaženou cibulku s rajským protlakem a vaříme (dusíme) nejméně půl hodiny. Chutě by se měly dobře prolnout.

Zdroj: Holubka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/holubka [On-line 30.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.