Suroviny
- hovězí kližka 1 kg
- máslo 150 g
- olej 150 ml
- vinný ocet 2 lžíce
- větší cibule 4
- česnek 4 stroužky
- hnědý cukr 1 lžíce
- polohrubá mouka 1 lžíce
- hořké černé pivo 600 ml
- vývar 600 ml
- bobkový list 2
- snítky tymiánu 4
- sůl, pepř
- bageta
- dijonská hořčice
Kousky masa osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zprudka opečeme na másle a oleji. Maso vyjmeme a ve výpeku osmažíme nakrájený česnek a cibuli.
Přidáme vinný ocet, cukr, černé pivo, koření a vývar. Maso vrátíme zpět a dáme asi na 2 hodiny dusit do trouby.
Opečené plátky bagety potřeme dijonskou hořčicí, poskládáme je na povrch masa a ještě půl hodiny zapečeme.
Zdroj: Hovězí carbonnade; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/hovezi-carbonnade [On-line 21.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář