Ingredience
- hovězí svíčková 1.5 kg
- olivový olej 1 dávka
- sůl, pepř 1 dávka
- červené víno 300 ml
- rozmarýn, tymián 2 kusy
- červená cibule 1 kus
- brusinky 1 dávka
- stroužky česneku 3 kusy
- na bramborové pusinky: 90 g
- brambory 800 g
- vejce 2 kusy
- máslo 1 dávka
- mléko 6 dávek
- sůl a pepř 1 špetka
Maso si nakrájíme na stejné plátky, které osolíme a opepříme. Poté je orestujeme na pánvi a následně vložíme do pekáče, kde je pokapeme olejem a doplníme červeným vínem, bylinkami, česnekem a cibulí. Pekáč vložíme do předem rozpálené trouby na 150 stupňů a necháme maso upéct do měkka, v průběhu pečení ho podléváme vývarem. Poté maso vyjmeme, šťávu scedíme a přilijeme ke zpěněné cibulce. Přidáme brusinky, směs osolíme, opepříme a zahříváme, dokud se nezredukuje.
Na bramborové pusinky uvaříme doměkka oloupané brambory, které scedíme a přidáme k nim máslo a mléko. Vyšleháme hustou hmotu, kterou necháme vychladnout. Poté přidáme vejce, pepř, sůl a za pomoci cukrářského pytlíku na pečícím papíru vytvoříme pusinky, které poté zapečeme deset minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
Zdroj: Hovězí filety na červeném víně; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-filety-na-cervenem-vine [On-line 20.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář