reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hráškový krém z uzeného masa

Ingredience

  • máslo 150 g
  • hladká mouka dle potřeby 1 dávka
  • sterilizovaný či mražený hrášek 500 g
  • uzené maso 250 g
  • smetana 250 ml
  • mléko 500 ml
  • pepř a sůl 1 špetka

na krutony:

  • starší rohlíky 3 kusy
  • máslo 1 dávka
  • bylinky dle chuti nebo bylinkové máslo 1 dávka

Z uzeného masa si uděláme vývar.
V hrnci necháme rozpustit máslo a zasypeme je hladkou moukou. Postupně přiléváme mléko a umícháme si bešamel. Poté přilijeme připravený uzený vývar a vsypeme větší část hrášku. Vše provaříme a následně rozmixujeme. Přecedíme a dosypeme zbylou část hrášku, přidáme pokrájené maso a polévku zjemníme smetanou. Poté dochutíme solí a pepřem.
Na krutony si rohlíky nakrájíme na kostičky a osmahneme na rozpuštěném másle. Dochutíme bylinkami a restujeme do zlatova. Nebo pečivo rovnou restujeme na bylinkovém másle.

Zdroj: Hráškový krém z uzeného masa; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskovy-krem-z-uzeneho-masa [On-line 20.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.