reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí filety na červeném víně

Ingredience

  • hovězí svíčková 1.5 kg
  • olivový olej 1 dávka
  • sůl, pepř 1 dávka
  • červené víno 300 ml
  • rozmarýn, tymián 2 kusy
  • červená cibule 1 kus
  • brusinky 1 dávka
  • stroužky česneku 3 kusy
  • na bramborové pusinky: 90 g
  • brambory 800 g
  • vejce 2 kusy
  • máslo 1 dávka
  • mléko 6 dávek
  • sůl a pepř 1 špetka

Maso si nakrájíme na stejné plátky, které osolíme a opepříme. Poté je orestujeme na pánvi a následně vložíme do pekáče, kde je pokapeme olejem a doplníme červeným vínem, bylinkami, česnekem a cibulí. Pekáč vložíme do předem rozpálené trouby na 150 stupňů a necháme maso upéct do měkka, v průběhu pečení ho podléváme vývarem. Poté maso vyjmeme, šťávu scedíme a přilijeme ke zpěněné cibulce. Přidáme brusinky, směs osolíme, opepříme a zahříváme, dokud se nezredukuje.
Na bramborové pusinky uvaříme doměkka oloupané brambory, které scedíme a přidáme k nim máslo a mléko. Vyšleháme hustou hmotu, kterou necháme vychladnout. Poté přidáme vejce, pepř, sůl a za pomoci cukrářského pytlíku na pečícím papíru vytvoříme pusinky, které poté zapečeme deset minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů.

Zdroj: Hovězí filety na červeném víně; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-filety-na-cervenem-vine [On-line 20.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.