Suroviny
- hovězí líčka 1,5 kg
- kořenová zelenina 1,5 kg
- cibule 500 g
- pár větviček rozmarýnu
- tmavé pivo 1 l
- brambory 1 kg
- máslo 100 g
- mléko 150 ml
- petržel 2 lžíce
- sůl
- pepř
Líčka orestujeme do tmavé barvy, dáme je stranou, do výpeku přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, orestujeme dozlatova, poté přidáme cibuli a dále restujeme, dokud neztmavnou. Přilijeme pivo, které zredukujeme a přidáme zpět líčka tak, aby byla ponořená.
Vše přelijeme do nádoby na pečení s víkem a pečeme na 130°C tři hodiny. Uděláme si bramborovou kaši, do které přidáme část kořenové zeleniny z líček a bylinky. Na konec ještě osmažíme cibuli v oleji tak, aby byla pěkně zlatá a křupavá.
Zdroj: Hovězí líčka na černém pivě s bylinkovou bramborovou kaší; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-licka-na-cernem-pive-s-bylinkovou-bramborovou-kasi [On-line 05.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář