reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí líčka na černém pivě s bylinkovou bramborovou kaší

Suroviny

  • hovězí líčka 1,5 kg
  • kořenová zelenina 1,5 kg
  • cibule 500 g
  • pár větviček rozmarýnu
  • tmavé pivo 1 l
  • brambory 1 kg
  • máslo 100 g
  • mléko 150 ml
  • petržel 2 lžíce
  • sůl
  • pepř

Líčka orestujeme do tmavé barvy, dáme je stranou, do výpeku přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, orestujeme dozlatova, poté přidáme cibuli a dále restujeme, dokud neztmavnou. Přilijeme pivo, které zredukujeme a přidáme zpět líčka tak, aby byla ponořená.

Vše přelijeme do nádoby na pečení s víkem a pečeme na 130°C tři hodiny. Uděláme si bramborovou kaši, do které přidáme část kořenové zeleniny z líček a bylinky. Na konec ještě osmažíme cibuli v oleji tak, aby byla pěkně zlatá a křupavá.

Zdroj: Hovězí líčka na černém pivě s bylinkovou bramborovou kaší; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-licka-na-cernem-pive-s-bylinkovou-bramborovou-kasi  [On-line 05.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.