reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí líčka na červeném víně s kořenovou zeleninou, podávaná s bramborovou kaší

Suroviny

  • hovězí líčka 1 kg
  • červené víno 500 ml
  • hovězí vývar 800 ml
  • tymián
  • rozmarýn
  • bobkový list 1 ks
  • pepř
  • sůl
  • žampiony 6 ks
  • mrkev 2 ks
  • petržel 2 ks
  • celer 1/4 ks
  • červená cibule 2 ks
  • máslo 100 g
  • olej 6 lžic

Bramborová kaše:

  • brambory 1 kg
  • smetana 1/2 kelímku
  • zakysaná smetana 1/4 kelímku
  • máslo 2 lžíce
  • cibule 1 ks
  • sůl
  • petrželka

V hrnci rozehřejeme máslo a olej dohromady, maso opečeme tak, aby se “zatáhlo”. Když se maso zbarví, vyjmeme ho a do hrnce vložíme nakrájenou zeleninu, kterou orestujeme. Část zeleniny si odložíme. Vrátíme zpátky líčka, která zalijeme červeným vínem a vývarem. Maso by mělo být ponořené. Přidáme koření, přivedeme k varu a pomalu necháme dusit do změknutí (asi 3 hodiny). Hotové maso vyjmeme, zeleninu propasírujeme, dochutíme a maso vrátíme zpět.

Bramborová kaše: Brambory očistíme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit na 15-18 minut do měkka, v osolené vodě spolu s kmínem. Uvařené brambory slijeme, přidáme rozpuštěné máslo a v něm prohřátou smetanu a šleháme do kaše. Na závěr vmícháme cibulku osmahlou na másle spolu s petrželkou.

Před podáváním orestujeme zbylou kořenovou zeleninu a žampiony, nakrájené na tenké plátky. Na talíři podáváme bramborovou kaši, maso a navrchu posypeme orestovanou zeleninou.

Zdroj: Hovězí líčka na červeném víně s kořenovou zeleninou, podávaná s bramborovou kaší; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-licka-na-cervenem-vine-s-korenovou-zeleninou-podavana-s-bramborovou-kasi  [On-line 25.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.