- hovězí zadní kýta – mletá 1 kg
- červená řepa 1 kg
- menší celer 1 kus
- sůl
- cibule 1 kus
- brambory 5 kusů
- smetana na vaření 1 kelímek
- nastrouhaný muškátový oříšek 1 špetka
- muškátový květ 1 špetka
Směs koření
- sušený zázvor 1 špetka
- sušený česnek 1 špetka
- sušená cibule 1 špetka
- bílá mletá hořčice 1 špetka
- sušená sladká paprika 1 špetka
- olivový olej 1 špetka
- zelená petržel (do šťouchaných brambor) 1 svazek
- řapíkatý celer 1 kus
Dáme vařit brambory a červenou řepu. Mezitím si nadrobno pokrájíme řapíkatý celer, zelenou petržel a cibuli. Cibuli a následně celer zpěníme na olivovém oleji, přidáme mleté hovězí maso a uvařenou a nastrouhanou řepu. Okořeníme směsí, muškátovým oříškem, květem, solí a pepřem a přilijeme vývar z červené řepy. Nakonec přidáme čerstvou nakrájenou petržel.
Brambory rozšťoucháme, přidáme smetanu a sůl, vznikne spíš pyré. Přidáme petržel a můžeme podávat.
Zdroj: Hovězí maso s červenou řepou ovoněné muškátovým oříškem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-maso-s-cervenou-repou[On-line 28.3.2012]
Poslední tip, trik či komentář