reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí maso s červenou řepou ovoněné muškátovým oříškem

  • hovězí zadní kýta – mletá 1 kg
  • červená řepa 1 kg
  • menší celer 1 kus
  • sůl
  • cibule 1 kus
  • brambory 5 kusů
  • smetana na vaření 1 kelímek
  • nastrouhaný muškátový oříšek 1 špetka
  • muškátový květ 1 špetka

Směs koření

  • sušený zázvor 1 špetka
  • sušený česnek 1 špetka
  • sušená cibule 1 špetka
  • bílá mletá hořčice 1 špetka
  • sušená sladká paprika 1 špetka
  • olivový olej 1 špetka
  • zelená petržel (do šťouchaných brambor) 1 svazek
  • řapíkatý celer 1 kus

Dáme vařit brambory a červenou řepu. Mezitím si nadrobno pokrájíme řapíkatý celer, zelenou petržel a cibuli. Cibuli a následně celer zpěníme na olivovém oleji, přidáme mleté hovězí maso a uvařenou a nastrouhanou řepu. Okořeníme směsí, muškátovým oříškem, květem, solí a pepřem a přilijeme vývar z červené řepy. Nakonec přidáme čerstvou nakrájenou petržel.

Brambory rozšťoucháme, přidáme smetanu a sůl, vznikne spíš pyré. Přidáme petržel a můžeme podávat.

Zdroj:  Hovězí maso s červenou řepou ovoněné muškátovým oříškem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-maso-s-cervenou-repou[On-line 28.3.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.