reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí na červeném víně

Ingredience

  • hovězí kližka 1 g
  • hovězí vývar 100 ml
  • rostlinný olej 50 ml
  • mrkev 2 kusy
  • cibule 2 kusy
  • celer 300 g
  • nakrájené žampiony 8 kusů
  • červené víno 300 ml
  • kvalitní rajský protlak 3 lžíce
  • máslo 50 g
  • petržel 1 lžíce
  • brambory na kaši 600 g
  • mléko 250 ml
  • kus másla na dochucení kaše 1 dávka
  • sůl 1 špetka

1. Nejprve si očistíme a nakrájíme hovězí kližku na čtyřcentimetrové špalíky. Rozpálíme olej, na němž maso zprudka opečeme ze všech stran dohněda. Vyjmeme, přidáme trochu oleje a vložíme nakrájenou zeleninu a žampiony. Vše orestujeme do tmava. Polovinu orestované směsi dáme stranou na ozdobu a do zbylé přidáme protlak, zalijeme vínem a necháme vyvařit. Poté vložíme špalíky masa, zalijeme vývarem a dusíme doměkka asi dvě hodiny. Maso vyjmeme, dáme stranou a udržujeme v teple.

2. Omáčku přecedíme, svaříme na potřebnou hustotu, nakonec přidáme chlazené kousky másla a dochutíme. Maso vrátíme do omáčky a prohřejeme. 3. Uvaříme brambory v osolené vodě, do kterých přidáme mléko, máslo a rozmixujeme na řídkou kaši, poté dochutíme.

3. Podáváme s bramborovou kaší, ozdobíme zeleninou, žampiony a posekanou petrželí.

Zdroj: Hovězí na červeném víně; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-na-cervenem-vine-1 [On-line 14.06.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.